Selda KOŞAR
Fizyoterapist, Osteopat
Psikonöroimmunolog
Genel Sağlık
NEDEN HASTALANIRIZ?
Tıp son derece gelişmişken, birçok hastalık tarihe gömülmüşken, hastalıklardan korunmak için birçok farklı yöntem denerken neden hala hastalanıyoruz?
İnanamayacaksınız ama bu sorunun cevabı oldukça basit, insanlık olarak tüm alanlarda çok kısa zamanda geliştik ve doğamıza aykırı yaşamaya başladık, hepsi bu!!
FİBROMYALJİ VE AMALGAM DOLGU İLİŞKİSİ
Fibromyalji ve amalgam diş dolgusu arasında nasıl bir ilişki olabilir ki?
Eğer bütünsel tıp (holistik tıp, fonksiyonel tıp vs) ile ilgili bir şeyler biliyorsanız bu bağlantı sizin için pek de şaşırtıcı olmayacaktır.
Dişlerin organlarla refleks bağlantıları vardır ve bol miktarda akupunktur noktaları içerir, dolayısıyla ağız içi uygulamalar tüm vücudu etkileyebilecek kadar önemlidir.
MEME KANSERİ VE SÜTYEN
Siz de 7/24 sütyen kullananlardan mısınız? O zaman bu videoyu mutlaka izleyin...
Öncelikle dolaşım sisteminden biraz bahsedelim. Kan damarlarını biliyorsunuzdur, atar damarlar, toplar damarlar ve kılcal damarlardan oluşur. Akciğerlerde oksijenlenen ve karbondioksitten temizlenen kan kalbe gider kalbe gider, kalp bu kanı pompalayarak tüm vücuda dağıtır. Atardamalardaki kan içindeki yapıtaşları ilgili dokulara dağıtılır, atıklar toplardamarlar vasıtasıyla toplanıp tekrar kalbe döner. Bu zaten hemen herkesin bildiği basit biyolojik bir bilgidir.
PESTİSİT VE ZARARLARI
Beslenme ve besin maddelerinin kalitesi, sağlıklı yaşam sürdürmek için oldukça önem taşıyan bir unsurdur. Sağlıklı beslenme için gıda maddelerinin içindeki vitamin, mineral, antioksidan vs kadar üretiminde kullanılan pestisitler de önem arz etmektedir.
Pestisit genel anlamıyla insan kullanımına sunulan gıdalarda istenmeyen zararlı böcek ya da yabani otları öldürmek amacıyla kullanılan alet, metot veya kimyasal olarak tanımlanabilir. Yabani otlar ve böcekleri öldürebilme gücüne sahip bir kimyasal olan pestisitlerin insana da zarar verebileceği aşikardır.
KANSERİN TAMAMEN İNSAN YAPIMI BİR HASTALIK OLDUĞU ONAYLANDI
İnanması zor olabilir ancak son yapılan çalışmalar kanserin %100 insan yapımı bir hastalık olduğunu ve kirlilik ve beslenme alışkanlıkları gibi günlük yaşam olgularından kaynaklanabileceğini ortaya koymaktadır.
İngiltere’deki Manchester Üniversitesi KNH Biyomedikal Mısır Araştırmaları Merkezi Araştırmacıları bu fikre, Antik Mısır ve Yunan kalıntılarını ve literatürü inceledikten ve özellikle Mısırdaki bir mumyada kanserin ilk tanısını içeren bir çalışmayı gördükten sonra varmışlardır.
İNSÜLİN DİRENCİ, PREDİYABET, DİYABET
Az yiyor ama kilo veremiyor musunuz?
Yeterli yeseniz de çabuk mu acıkıyorsunuz ya da doygunluk hissetmiyor musunuz?
Sık sık tatlı yeme isteğiniz mi var?
Acıktığınızda titreme ve sinirlilik hali yaşadığınız olur mu?
Kendinizi sürekli yorgun hisseder misiniz?
Bel çevreniz giderek genişliyor mu?
Özellikle koltuk altı, kasık ve boyun bölgelerinde esmerleşme şikayetleriniz var mı?
Saç dökülmesinden müzdarip misiniz?
Adet düzensizlikleri yaşıyor musunuz?
Adet öncesi PMS yaşar mısınız?
Polikistik over şikayetiniz var mı?
Eğer bu sorunlardan birkaçına sahipseniz bu yazıyı mutlaka okumalısınız...
BEL AĞRISI VE EGZERSİZ HAKKINDA 10 GERÇEK
1. Egzersiz bel ağrılarını düzeltmede yardımcıdır.
Mümkün olduğu kadar aktif olmak ve yavaş yavaş günlük yaşam aktivitelerini yapmak ağrıdan kurtulmak için çok önemlidir. Egzersize küçük, nazik hareketlerle başlanmalı ve yapabildikçe yavaş yavaş zorluğu arttırılmalıdır.
Aşıların/Enjeksiyonların gıda alerjilerine, astıma, Tip 1 diyabete ve diğer otoimmün hastalıklara sebep olma mekanizması ve kanıtları 1. Bölüm
Beni bilen bilir, söz konusu sağlık olunca duyduklarıma ya da okuduklarıma hemen inanmam mutlaka farklı farklı kaynakları inceler kendi doğrumu bulurum. Hele ki söz konusu bebeğim olunca 2 kez düşünür öyle karar veririm her şeye. 7 aylık bir bebeğim var, 1 aydır kendi kendine beslenme yöntemiyle (Baby led weaning) ek gıdalara başladık. Bununla ilgili bir sosyal paylaşım sitesinde kurulmuş bir grup var, aynı yöntemi uygulayan anneler tecrübelerini paylaşıp sorunlarına çözüm arıyorlar. Uzun süredir takip ediyorum grubu, bebeklerde gıda alerjisi görülme sıklığı o kadar fazla ve anneler bu dertten o kadar muzdarip ki dayanamadım bu konunun en önemli sebebiyle ilgili daha önce okuyup beğendiğim bir yazıyı paylaşmaya karar verdim.
Aşıların/Enjeksiyonların gıda alerjilerine, astıma, Tip 1 diyabete ve diğer otoimmün hastalıklara sebep olma mekanizması ve kanıtları 2. Bölüm
ASTIM
Aşılar/enjeksiyonlar astıma iki şekilde sebep olabilir. İlki içeriğindeki polisorbat 80 maddesi sebebiyle. Laboratuarlarda akciğer hasarı olan koyunlar üzerinde araştırma yapmak için polisorbat 80 kullanarak koyunların akciğerinde hasar yaratırlar.
Birçok aşı polisorbat 80 maddesi içermektedir ve bu madde insanlarda da astımla sonuçlanabilecek akciğer hasarına neden olabilir.
ALERJİK RİNİTTE (SAMAN NEZLESİ) BİTKİSEL TERAPİ
Alerjik rinit yani saman nezlesi %20 görülme oranıyla en sık görülen alerjik hastalıklardandır. İlkbahar ve sonbahar aylarında çim, ağaç ve yabani ot polenlerinin artmasıyla birlikte kişide hapşırma, gözlerde, burunda kaşıntı, burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve bazen baş ağrısı belirtileriyle ortaya çıkar. Bazı hastalarda ise bu belirtilere ek olarak işitme problemleri, boğaz ağrısı, ses kısıklığı ve öksürük görülebilir.
DEPRESYONDAN KORUNMAK İÇİN GÜNEŞLENİN
Depresyon ve D vitamini eksikliği
Ülkemiz bol güneş alan bir konumda olmasına rağmen son zamanlarda çok ciddi oranda D vitamini eksikliği vakaları ile karşılaşıyoruz. Bir çok kişide D vitamini eksikliğinin tespit edilmesi malesef D vitamini eksikliğine bağlı bazı ciddi hastalık durumları sonrasında olmaktadır. Nitekim son yapılan araştırmalar düşük D vitamini oranının depresyon riskini arttırdığını bir kez daha göstermiştir.
Tasarım ve Programlama: Omnportal